Komedifilmer baserade på spel

För många filmskapare är spel av olika slag en fantastisk inspirationskälla. Det finns en hel del filmer som är baserade på just spel, dock är de flesta actionfilmer. Men det finns även en del äventyrsfilmer, science fiction-filmer och komedifilmer som baserats på spel.

Det går att se en koppling mellan spel och filmer på flera ställen. Du kan till exempel titta på film med hjälp av en gamingskärm och dator. Det finns flera kända skådespelare som använt sin röst i olika spel, och självklart de filmerna som är baserade på populära tv- och datorspel. Här kommer vi nämna ett par komedifilmer.

The Angry Birds Movie

De flesta av oss har antagligen hört talas om spelserien Angry Birds. År 2016 hade The Angry Birds Movie premiär. Det är en datoranimerad komedifilm som baserats på spelserien. Filmen handlar om ett antal fåglar som bor på en paradisö. De flesta av fåglarna är lyckliga, förutom Red som har ett mer häftigt humör. En dag får ön besök av ett antal mystiska grisar. Red bestämmer sig för att ta reda på varför grisarna är där tillsammans med två vänner. Filmen är i första hand riktad till barn och yngre personer. Men det finns även lite äldre som fastnade för den lättsamma handlingen.

Super Mario Bros.

Denna amerikansk/brittiska film hade premiär 1993. De flesta av oss har antagligen hört talas om Super Mario och Luigi. Rörmokarna upptäcker att King Koopa (den onda ödlan) har planer på att utrota människorna och ta över världen. Han har dessutom kidnappat prinsessan Daisy, som är den enda som kan stoppa King Koopa samt rädda världen. Mario och Luigi måste därför göra sitt yttersta för att rädda henne. Det leder till att bröderna hamnar i ett parallellt universum. Ett universum där skrämmande dinosaurier fortfarande har utvecklats. Många personer har beskrivit denna film som “billig”. Det har också kommit klagomål på att det ändrats för mycket i handlingen samt hur alla rollfigurer ser ut. Dock är detta något varje person får avgöra själv. Det finns nämligen även de personer som tyckte om filmen.