John Cleese och Monty Python

The Pythons eller Monty Python är namnet på ett gäng engelska komiker som skapade den klassiska humorserien “Monty Pythons flygande cirkus” (Monty Python’s Flying Circus) mellan 1969 och 1974. Gruppen gick vidare med att producera ett flertal långfilmer samt live scenframträdanden. Monty Python har förknippats med nonsenartad samt absurd humor kombinerad med satir. På den tiden var Monty Python nyskapande och har påverkat många generationer av komiker både i England och internationellt. Ensemblens medlemmar var John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin, Eric Idle plus Graham Chapman samt Terry Jones som tyvärr inte finns bland oss längre.

The Ministry of Silly Walks

Monty Python skapade en odödlig sketch i deras tv-serie “Monty Pythons flygande cirkus” där de introducerade “The Ministry of Silly Walks” som visades för första gången 1970. Det här var en satir om byråkratisk ineffektivitet. I sketchen spelar John Cleese en tjänsteman i en bowlerhatt som arbetar i ett fiktivt regeringsministerium som har ansvaret att utveckla “silly walks” som betalas med regeringsanslag. Hela sketchen består av John Cleese som går och promenerar på flera olika fåniga sätt. Det är dessa absurda och fåniga promenader som gjorde sketchen oerhört populär.

Slipp bära hatt

John Cleese och Monty Python gillar vanliga och fåniga hattar som varit en värdefull tillgång till deras komedier. Många bär dock hatt eller mössa av en helt annan anledning, de vill dölja att de är tunnhåriga eller börjat tappa håret. Det finns emellertid en bra och effektiv behandling som kommer att få dig att slippa bära hatt. Nordic Hair Clinic erbjuder en behandling som kallas PRP (platelet-rich plasma). Många kanske undrar: Hur går en PRP behandling till? Och vad är en PRP behandling? PRP är en effektiv behandling för män och kvinnor som vill få sitt hår att börja växa bättre. Behandlingen är hundra procent naturlig, helt utan biverkningar, kommer att stimulera din hårtillväxt och fungerar mot håravfall. Men hur går en PRP behandling till? En PRP behandling innebär att plasma från ditt eget blod, som innehåller tillväxtfaktorer, injiceras i din hårbotten. Nordic Hair Clinic har kliniker i Malmö, Göteborg och Stockholm där du kan få en kostnadsfri konsultation.

Monty Pythons galna värld

En av Monty Pythons mest omtyckta filmer är “Monty Pythons galna värld” (Monty Python and the Holy Grail) från 1974. Filmen baseras löst på kung Artur och sökandet efter den heliga Graalen. Självklart är hela filmen en parodi på de traditionella engelska historierna om riddarna runt det runda bordet och givetvis kung Artur. En annan film som blev oerhört populär var “Life of Brian” från 1979. På grund av vad som uppfattades som biblisk satir förbjöds filmen i Norge, Irland, USA och vissa delar av Storbritannien under hela 28 år. Trogen sin humor använde Monty Pythons marknadsföringsteam följande slogan: “så rolig att den förbjöds i Norge” (so funny, it was banned in Norway).