Seinfeldt

Även om TV-serien Seinfeldt idag kan framstå som lite gammalt och utdaterat så var den när den kom det hippaste man vid tidpunkten kunde titta på. I ett metaavsnitt börjar Seinfeldt och hans vän George själva skriva på en serie om absolut ingenting som de försöker sälja in, och Seinfeldt brukar ofta kallas för en serie om absolut ingenting, vilket passar in i det ironiska 90-talet som den klev in i efter första säsongen som kom redan 1989.

I likhet med många andra amerikanska sitcom-serier så handlar Seinfeldt om fyra vänner i New York, och deras glädjeämnen och bekymmer. Serien kretsar kring stå upp-komikern Jerry Seinfeldt som spelar en udda version av sig själv, och avsnitten omsluts av hans egna stå upp-rutiner vilket också gjorde att serien anknöt till den hippa stå upp-scenen i New York.

Även om Jerry Seinfeldt hintat om en återförening så är det tveksamt om detta kommer ske. Åtminstone att det skulle ske tillsammans med medskaparen Larry David, som sägs avsky sådana tilltag. För den som ändå önskar en återförening så återfinns dock en sådan i Larry Davids egen sitcom Curb Your Enthusiasm, där han spelar sig själv, som i ett desperat försök att få tillbaka sin skådespelar-fru, sätter igång en återförening av Seinfeldt där hon ska spela Georges flickvän.