Runaway Bride

En av de skådespelerskor som i mångt och mycket gett den romantiska komedin ett ansikte är Julia Roberts som slog igenom i filmen Pretty Woman 1990 tillsammans med Richard Gere. 1999 var det åter dags för det klassiska filmparet att äntra bioduken och denna gång i filmen Runaway Bride.

Filmen handlar om Julia Roberts karaktär Maggie Carpenter som blivit känd i den brittiska tabloidpressen som The Runaway Bride efter att vid tre tillfällen lämnat blivande makar vid altaret, vilket dessutom filmats och bevarats, långt innan högkvalitativa mobilkameror fanns i var persons ficka. Journalisten Ike, spelad av Richard Gere, som skrivit en elak krönika full av faktafel om Maggie, bestämmer sig för att besöka ett fjärde bröllop med nämnda brud och ta reda på sanningen för att återfå sin trovärdighet som journalist. En vänskap uppstår mellan Ike och Maggie när de samarbetar i skapandet av den korrekta storyn och frågan är om den fjärde maken trots allt är den rätta för Maggie?

Även om kritikerna inte alltid gav Runaway Bride så god kritik så kom den att älskas av biopubliken som strömmade till biograferna. Runaway Bride blev en kassasuccé och Julia Roberts behöll sitt rykte som romcom-drottning, även om den bara fått 5,5 stjärnor på IMDB.

Kommentera