Polisskolan

En av de mest kända polisfilms-parodierna genom tiderna är förmodligen Polisskolan som när den kom 1984 genast blev en stor succé, och som efter det lett till hela 6 stycken uppföljare, varav många av dem är minst lika sevärda som den första.

Filmen handlar om hur utbildningskraven för poliser i en amerikansk stad sänks, varpå en lång rad dråpliga polisaspiranter påbörjar sin polisutbildning hos rektorn Eric Lassard. En man som trots att han själv genomgick sin polisutbildning när kraven var högre, tycks ha stora likheter med de nya aspiranterna i fråga om kompetens. Huvudrollen Mahoney som spelas av Steve Guttenburg är den enda på skolan som inte hamnat där frivilligt utan som en kompromiss för att slippa straff för sin småbrottslighet. Han får inte själv avsluta polisutbildningen och gör istället allt för att sparkas ut och därmed komma undan såväl straff som polisutbildning varpå en rad dråpliga situationer uppstår. Trots att den första filmen har några år på nacken är det fortfarande en sevärd komedi som utlovar mycket skratt och nöje.

Polisskolan-filmerna fortsätter att roa och det antyds nu att ytterligare en film i serien kan bli aktuell även om ingenting ännu är klart.

Kommentera