Modern Family

Modern Family är komediserien som handlar om en dysfunktionell familj och serien är filmad i samma stil som exempelvis ”the Office”. Man får se familjemedlemmarna både intervjuade i en soffa och när de tar itu med sina problem i livet. Modern Family är skapad av Christopher Lloyd och Steven Levitan. Den amerikanska serien nu uppe i tio säsonger hade premiär den 23 september 2009.

Familjedynamik

Serien har tagit hem hela 22 Emmys och fokuserar på tre sammanhängande familjer. Patriarken Jay Pritchett är omgift med Gloria, med vilken han har sonen Manny. Dennes två vuxna barn, Claire och Mitchel, bildar två helt olika typer av familjer. Claire är gift med den välmenande lite halvtöntige Phil och de har tre barn och representerar seriens enda så kallade kärnfamilj. Mitchel har tillsammans med sin man en adoptivdotter ifrån Vietnam. Alla familjerna har egna uppbyggnader och seriens namn ”modern familj” ska synas i de här tre helt olika varianterna.

Speglar vardagliga familjeproblem

På ett mycket komiskt sätt speglar familjen många av de problem och utmaningar en modern familj idag möter. Kontentan i varje avsnitt är ändå att det viktigaste är att man ställer upp för varandra och inser att vi alla är olika. Precis som i serien kan många känna igen sig i den tumult som uppstår när flera familjer exempelvis ska samordna olika tillställningar, som bröllop, skolbaler eller släktmiddagar. I dagens ibland stressiga informationssamhälle uppstår alla möjliga problem och utmaningar. Den moderna familjen har dock mycket hjälp att få med allt ifrån rådgivning och stöd för den som har problem med sina tonåringar till ekonomiskt stöd. Den som vill samla sina dyra lån kan exempelvis använda https://www.zmarta.se/ för att få ned månadskostnaderna.

Läggs ned efter 11 säsonger

Sedan premiären 2009 meddelar nu produktionsbolaget att serien efter tio år kommer läggas ned. Fem år i rad har serien vunnit en Emmy för bästa komediserie och i ett uttalande bekräftar seriens skapare att under den elfte säsongen kommer en hel del spännande saker att hända, för att hylla serien och även sätta en slags punkt på den. Många fans har på sociala media reagerat med bestörtning även om det väl var ganska väntat för de allra flesta att serien någon gång kommer att sluta. Serien har väldigt många karaktärer men de mest centrala är följande:

Familjen Delgado–Pritchett

  • Jay Pritchett (Ed O’Neill,) seriens Patriark och far till Clair och Mitchel. Pensionär och omgift med den många år yngre Gloria.
  • Gloria Delgado Pritchett (Sofía Vergara) är hemmafru och har sonen Manny (Rico Rodrigues) med Jay.

Familjen Dunphy

  • Claire (Julie Bowen) arbetar på sin fars (Jay) firma och balanserar livet som karriärskvinna och att vara mamma åt sina tre barn.
  • Phil (Ty Burrell) Make till Claire, arbetar som mäklare och försöker hålla samman familjen tillsammans med Claire.

Familjen Pritchett-Tucker

  • Cameron Tucker (Eric Stonestreet) gift med Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson) är ett homosexuellt par som adopterat en dotter från Vietnam.

Kommentera