Komedi – den glädjande underhållningen!

Komedi kommer i många former, som böcker, teater, ståuppkomik eller i filmvärlden på bio eller hemma i TV-soffan. Komedi får oss ofta att skratta och vad är inte bättre än att ha roligt, le och skratta? Att se en riktigt bra komedi på till exempel Netflix med sin partner eller vänner, blir en underbar kväll med många skratt.

Komedi inom filmvärlden

Komedifilmer har alltid tyngdpunkten på humor och de har så gott som alltid ett lyckligt slut. Många filmer inom kategorin komedi, har en tillhörande subgenre som skapar titlar som actionkomedi, romantisk komedi, äventyrskomedi eller dramakomedi. Film är ett sätt att underhålla och ge åskådaren en spännande eller känslomässig upplevelse genom en handling. Det finns många tips på bra komedier som man kan uppleva. Inom filmvärlden finns det även informationsfilmer som ger en mer faktabaserad upplevelse. Äger man ett företag, kan man behöva en kreativ informerande film som presentation och marknadsföring. Då finns det riktigt kreativ och professionell hjälp att skapa en informationsfilm för olika ändamål. Det finns många komedifilmer från många olika länder som man kan njuta av. Här i Sverige ser vi vanligen på svenska och amerikanska komedier. Genom att se på roliga filmer skrattar vi. Då skratt är bra för hälsan stärker immunförsvaret, och gör oss mer avstressade, behöver vi mer skratt i vår vardag.

Svenska kända ståuppkomiker

Ståuppkomik är en annan form av komedi som skapar medryckande skratt som kan avnjutas i barer, på TV, på större event eller restauranger. Vill man lyssna på en komiker live, kan platsen variera beroende på var ståuppkomikerna är inhyrda. Om man har svårt att välja vilken komiker man ska lyssna på, finns det många bra tips på kända svenska komiker som kan ge många skratt. Några av de mest kända svenska komikerna i nutid är bland annat David Batra, Gösta Ekman, Robert Gustavsson samt en rad andra fantastiska och kreativa komiker i Sverige. Funderar man på att bli ståuppkomiker själv, finns det en hel del bra vägledning för blivande ståuppkomiker som kan vara värda att ta till sig. Komedi ger oss mer skratt och förgyller vardagen lite extra. Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet, så vi vinner på att skratta mer av många anledningar.